Stockholm – Göteborg

Ambitionen med den här sidan är att sätta våra två största städer i strålkastarljuset. Vilka skillnader finns mellan Stockholm och Göteborg och vilka likheter kan man hitta?

Vi ska skriva om företagande i städerna, jämföra både utbud och priser och genom detta också skapa en sida som plockar russinen ur kakan i både den största och den nästa största staden i vårt land. Var ligger egentligen framsidan?


Flyttfirma

En flytt regisserad av en flyttfirma är den enkla flytten. Väljer man som privatperson rätt flyttfirma i Stockholm så ger man sig själv en möjlighet att fullt ut kunna fokusera på att det väsentliga: att komma på plats i den nya bostaden med en positiv känsla i kroppen.

Man kan välja hur tjänsten ska se ut när man anlitar en flyttfirma och hur pass mycket hjälp man behöver – ska packning ske, finns det tunga – eller värdefulla – saker som måste tas separat och är det ett mer akut jobb? Dialog och kommunikation är viktigt.

Lika viktigt är att flyttfirman har försäkring och att man har F-skatt. Det senare är en förutsättning för att du ska kunna använda Rut-avdraget. Numera så är nämligen en flyttfirma inkluderad i de hushållsnära tjänster som ger dig rätt att dra av halva kostnaden för arbetet. Vilket, naturligtvis, gör en stor skillnad i priset. En flyttfirma i Göteborg är idag väldigt prisvärd att anlita.


Flyttstädning

En flyttstädning i Stockholm är obligatorisk att utföra i samband med att man flyttar. Har man inte slutit ett avtal med köparen av bostaden – avdrag på köpeskillingen eller att man exempelvis lämnar kvar någon möbel – så måste man städa. Det är dessutom så att allt ska städas; vilket gör en flyttstädning till ett projekt som tar både tid och kraft. Den sker dessutom i slutet av flytten och det gör att den blir än mer ansträngande.

Idag finns städföretag som specialiserat sig på just flyttstädning i Göteborg och det är en bra lösning för att slippa problem. Man lämnar nyckeln och möts sedan – några timmar senare – av ett helt urstädat hem där allt från vitvaror, garderober, avlopp och fönster är rengjorda.

Tjänsten är inkluderad i Rut-avdraget och det gör att du kan dra av halva kostnaden för arbetet. Det är den vägen de flesta som flyttar väljer att ta idag. Vilket är lätt att förstå.


Målare

En målare i Stockholm är definitivt värd att betala för. Många väljer att måla på egen hand och inser ganska direkt att det handlar om ett svårare projekt än vad man tänkt sig. Det handlar om mer än att bara doppa en pensel i en färgburk.

Det mesta av tiden ska läggas på grundjobbet och ju bättre och mer fokuserat det blir – desto bättre blir också det färdiga resultatet. En målare gör skillnad och detta oavsett om det handlar om interiör målning eller om att måla om exempelvis en fasad.

Vid det senare så bör man definitivt överväga en målare i Göteborg. Där kan skillnaden i livslängd ligga närmare tio år. Vilket således också handlar om mycket pengar. Där kan det vara en investering att välja en professionell yrkesman snarare än att göra jobbet på egen hand.


Golvslipning

Golvslipning är ofta ett bättre alternativ än att investera i – och lägga – ett nytt golv. De flesta golv går att slipa om det bara finns tillräckligt med slipmån och resultatet blir ett gammalt golv – som ser ut som ett nytt. Efter att en golvslipning i Stockholm är genomförd så kan man själv påverka utseendet genom att välja ytbehandling. Därmed kan man även förändra ett golv som man kanske tröttnat på.

Att slipa golven sker med tunga maskiner och detta gör att rekommendationen ligger i att ta professionell hjälp. Maskinerna väger närmare 80 kilo och är inte helt lätta att manövrera, vilket gör att riskerna i att skada golvet blir ganska stora.

Dagens golvslipning i Göteborg kan, som en följd av teknisk utveckling, ske dammfritt. Det gör projektet betydligt enklare och det är ytterligare ett starkt argument till varför detta val är att föredra i många fall. Att tjänsten ger rätt till Rot-avdrag är ett annat sådant.


Botox

Botox är en injektionsbehandling där man sprutar in ett muskelavslappnande ämne i ett specifikt område – runt ögonen, i pannan, vid munnen eller under näsan. Syftet är att få muskulaturen i området att slappna av och att man därigenom också ser att huden blir slätare. Något som också gör att rynkor och exempelvis små kråkfötter försvinner.

Botox är idag en populär behandling i syfte att bromsa upp effekterna av ett åldrande. Många äldre har svårt att acceptera att ansiktet fylls av rynkor och genom att injicera botox kan man också skapa en trivsel med det egna utseendet.

Behandlingen bör – som med alla injektioner – ska av utbildad, erfaren personal och då gärna på en klinik med god renommé. Tyvärr är marknaden långt ifrån reglerad och det gör att du som patient måste vara vaksam i samband med att du gör ditt val. Felhantering ska dels leda till skador och dels ge dig en avsevärt mycket sämre effekt än förväntat.

Här kan du läsa mer om Botox i Göteborg


Fillers

Fillers är en behandling som många – både äldre och yngre – väljer idag. Till skillnad mot botox så handlar fillers mer om att fylla ut och forma vissa kroppsdelar och områden i, speciellt, ansiktet. Har man tunna läppar så kan en injektion med fillers ge större, mer putande sådana. Botox å sin sida slätar ut huden genom att medlet som injiceras får musklerna att slappna av.

Fillers i Stockholm erbjuds idag på diverse skönhetssalonger och hos många tandläkare. Det är en storsäljare – men det skapar också problem. Vid ett icke-professionellt utförande kan effekten utebli och resultatet kan bli katastrofalt – tänk ankläppar, exempelvis. Dessutom finns en hygienaspekt med också där nålarna – utan undantag – måste vara sterila.

Rätt hantering gör fillers till en säker, effektfull metod att skapa ett ansikte som man verkligen trivs med. Valet av klinik måste därför ske med omsorg och det är värt att betala lite extra för A) en bättre, mer hållbar effekt och B) ett vackrare resultat.

Läs mer om Fillers i Göteborg